MANİSA / YUNUSEMRE - Üzümcüler İlkokulu

Mrt

Okulumuz öğrencisi Fatma Zehra ŞİMŞEK'in 2024 yılbaşı için farklı resmi kurumlara göndermiş olduğu "Yılbaşı Tebrik Kartı"ndan dolayı;

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Syn. Yıldıray DEMİRTAŞ öğrencimizin sınıfında ziyaret etmiştir.

Ziyarette öğrencilerle sohbet edip, onlara hikaye okuyup, hikaye kitapları hediye etmiştir.

Kendisine çocuklarımız için unutulmaz bir an olan ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

19.03.2024 tarihinde yapılan ,okul olarak ilk kez katıldığımız  Bilim Yunusemre Akıl ve Zeka Oyunları turnuvasına beş farklı oyunda katılan öğrencilerimiz okulumuzu en iyi şekilde temsil etmişlerdir.

Yarışmada göstermiş oldukları performanslarından dolayı öğrencilerimize,onları yetiştiren öğretmenlerimize ve ailelerine teşekkür ediyoruz.

İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 103. YILI TÖRENLE KUTLANDI

Şbt

AFAD İl Müdürlüğü ekipleri okulumuza gelerek AFAD' ın yapmış olduğu faaliyetler kapsamında tüm personelimizi bilgilendirdiler.

AFAD'ın faaliyetleri hakkında sunum gerçekleştiren ekip çalışanları daha sonra  tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kapsayan deprem tatbikatı ve bina tahliyesini yaptırdıktan sonra  okul bahçemizde Manisa Afad İl Müdürlüğüne ait tam donanımlı arama ve kurtarma çalışmalarında kullandıkları aracı ve araç içersinde bulunan ekipmanları tanıttılar.

Ock

'' Dilimizin Zenginlikleri Projesi '' kapsamında düzenlenen Sözlük Tasarım Yarışması'nda okulumuz 3/A sınıf öğrencisi

Beren Lara KOLDAŞ  ilçe birincisi oldu. Öğrencimizi tebrik ediyor , il genelinde hala devam etmekte olan  bu yarışmada  kendisine başarılar diliyoruz.

Ock

Yunusemre Bilim ve Sanat  Atölyesi çalışanları tarafından, 2024 yılında düzenlenecek olan Teknofest yarışmaları ile ilgili okulumuzda bilgilendirme semineri düzenlendi.

Öğrencilerimizin bu yarışmalara hangi alanlarda katılabilecekleri ile ilgili bilgi verildi.

Toplantı ,bilgilendirme yapan yetkililerin ve öğrencilerimizin karşılıklı soru ve cevaplarıyla  sona erdi.

Ock

İlçe Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı uzmanlarınca öğrenci ve öğretmenlerimize ağız ve diş sağlığı ile ilgili bilgilendirme  yapıldı.

2,3 ve 4. sınıf öğrencilerinin katılmış olduğu bilgilendirme toplantısında diş sağlığı ve önemi hakkında bilgi verildi.

Ock

Yunusemre Belediyesi'nin ''Minik Dişlere Dokunuşlar Projesi '' kapsamında okulumuzdaki 1.sınıf öğrencilerine ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

Diş hekimi Dr.Faruk TOMRUK tarafından öğrencilerimize ağız ve diş sağlığı bilincinin oluşması ile ilgili eğitim verildi.

Katkılarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ara

''Dilimizin Zenginlikleri Projesi'' kapsamında okulumuzda düzenlenen Sözcük Tasarım yarışmasında 1.olan 3/A sınıfı öğrencisi Beren Lara KOLDAŞ'a,

En İyi Afiş tasarımında 1.olan 2/B sınıfı öğrenicisi Utkan ÖZEN'e,

Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma yarışmasında 1.olan 4/C sınıfı öğrencisi Melike Ahsen BEHMEN'e ödüllleri takdim edildi.Yarışmalara ödül alan öğrencilerimizi tebrik ediyor,katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuz 2/B sınıf öğretmeni Selma DURAN  ve öğrencileri hafta etkinlikleri kapsamında pazar yerini ziyaret ettiler.

Bu etkinlikte mevsimine uygun sebze ve meyve tüketmenin insan sağlığına faydalarını,

İstek ve ihtiyaçları için öncelik sırasını ve

paralarını bilinçli bir şekilde harcamayı öğrendiler.

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesi ''Afiş Tasarım Yarışması'' okulumuzda yapıldı.

Yarısma sonucunda birinci seçilen 2/ B sınıfından Utkan ÖZEN'i tebrik ediyor,

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuz 4/B sınıfı öğretmeni  Metin ENGİN, öğrencileri ve okulumuz rehber öğretmeni Sibel YILMAZ  Manisa Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğini ziyaret ettiler.

Dernek yetkililerinden dernek faaliyetleri ile ilgili bilgi aldılar.

Yapılan ziyaretten dolayı dernek yetkilileri  öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ettiler.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda ''Sözlük Tasarım Yarışması'' yapıldı.

Yarışmada  3.ve 4. sınıf öğrencilerinden  dört farklı alanda yapılan tasarım çalışmaları yer aldı.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü   öğretmen,öğrenci ve velilerimizin de katılımıyla okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Birinci sınıfların gösterisi büyük bir beğeniyle alkış aldı.

Ekm

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ve cumhuriyetin ilanının 100. yılını milletçe coşkuyla karşılamanın ve kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bu anlamlı günde yapılan kutlamalarda emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz.

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"